Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Jag har testat det här receptet väldigt många gånger eftersom en vän av mig alltid lyckas med det och jag har fått provsmaka hans macaroner och dom är helt underbara
Jag testade ett nytt recept igen, brukar ju använda mig av italiensk maräng, dvs ett recept där man kokar en sockerlag, denna gång använde jag ett recept med fransk maräng, dvs den vispas kall
Häll i den varma sockerlagen under vispning på medelhastighet. macaronmatta så man helt enkelt inte spritsar för stora rundlar, men det funkar lika bra med vanligt bakplåtspapper, ser lite mer hemmagjorda ut då
Häll ner sockerlagen i en stråle under vispning. Tror att det är många som stressar med den där speciella presenten, den perfekta blombuketten, godaste middagen och stora överraskningen
Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt
tiden sockerlagen kokar upp. Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Kanske också lite kluriga att göra, medmed rätt recept blir det enklare att lyckas. Och låt dig inte avskräckas av att det är sockerlag som ska kokas och olika byttor hit och dit