Det här receptet fanns faktiskt på paketet med mandelmjöl som Risenta har börjat sälja och de blev faktiskt de som jag lyckats bäst med så inte nog med att de kom med ett bra recept, jag slapp mala mandel också
Här kommer dock receptet på hembakade macarons. Macarons eller Makroner som man också kallar dem, är det ljuvligaste lilla bakverk man kan tänka sig, men också ett av de svåraste jag nånsin har bakat
- hushållsfärg för färgglada macarons. Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till det franska lilla bakverket, kanske rent av för att jag inte hittat det perfekta receptet
Jag har ett jättebra recept om du vill pröva på det. Jag är så sugen på att baka macarons. Recept på de rosa hittar du här nedan och den chokladiga varianten HÄR
Denna gången jag gjorde macarons gjorde jag efter Mia Öhrns recept. Julafton imorgon och här har det förberetts en del, sill, köttbullar, rocky road och dessa pepparkaks macarons
Lossa dina bakade macarons försiktigt från pappret när de svalnat. Macaronsmet. Gör så här. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita
Jag har testat det här receptet väldigt många gånger eftersom en vän av mig alltid lyckas med det och jag har fått provsmaka hans macaroner och dom är helt underbara
Jag testade ett nytt recept igen, brukar ju använda mig av italiensk maräng, dvs ett recept där man kokar en sockerlag, denna gång använde jag ett recept med fransk maräng, dvs den vispas kall
Och så är det viktigt att följa receptet ordentligt. Jag gillar macarons. Och ett bra recept. Macaronsen är känsliga för regn eller för mycket tryck i luften
Mixa florsocker och mandlar i en matberedare till en mycket fin blandning och sikta sedan i en skål. Vispa äggvitan med en nypa salt i en separat skål tills mjuka toppar bildas