Hacka charlottenlöken jättefint och lägg i en liten skål, tillsätt majonäs, kaviar och blanda väl. Jag har alltid ett gäng hårdkokta ekologiska ägg i kylen, det är så bra att ha när man blir hungrig
Jag stekte kycklingfile i mindre bitar och kryddade med salt och svartpeppar, när den kallnat ringlade jag på honung och blandade omkring innan jag blandade den med den andra blandningen, satt i lite sambal oelek för lite mer smak också
De här matiga mackorna, fyllda med en röra gjord på bland annat potatis, ägg och tångkaviar, går alldeles utmärkt att göra i förväg och sedan förvaras i kylen tills de ska ätas
Den här röran brukar vi göra på varma mackor. Skala gurkan med potatisskalare och dela den på mitten. Skär alla ingredienser i mindre täningar och lägg i en skål
Servera gärna mackornamed lite goda grönsaker vid sidan av. Jag serverade den goda röran som fyllning i mackor men jag kan tänka mig att den kan vara god att ha som fyllning i bakad potatis också
Dessa danska små tapas som ger ok på att äta en drös mackor till middag. Tryck till ordentligt, och ”limma” eventuellt fast dem med lite uppvispat ägg så att kulorna inte hoppar ut under gräddningen
Tar på riktigt fem minuter, och mackorna är räddade för iallafall en vecka framöver. Någon form av bindemedel behövs såklart också, jag brukar variera mig mellan ägg, NoEgg, maizena eller kokt potatis beroende på vad jag har hemma
Dessa danska små tapas som ger ok på att äta en drös mackor till middag. Sen måste jag återigen slå ett slag för att bulla upp med lite inläggningar och röror i kyl och frys
Att kombinera några mackormed röran med en rejäl skål smoothie blir också en bra frukost. Lyckas glömma dess existens med jämna mellanrum och blir lika glad varje gång jag upptäcker den på nytt