Blanda ut den andra matskeden färskost medkeso, lätt créme fraiche och mango chutney/sweet chili. Vänd ner avokado, skaldjur, stenbitsrom, rödlök och frukt i kesoröran
Gjorde varma mackor av ostplättarna med västerbottenost som var kvar. Låt dem få yta undertill,vänd dem och platta ut dem med stekspaden, vänd dem några gånger till så de är gyllengula och krispiga
Åt alldeles för mkt mackor och socker. Det är ett "kesobröd" som min kusin Jenny gett mig recept på, hittade ett annat liknande på nätet fast med riven ost
Ha i alla ingredienser i en mixerkanna och mixa slät med en stavmixer. Om du precis som jag gillar amerikanska pannkakor så har du här ett lite nyttigare alternativ i form av kesoplättar
Mackor kan vara lite trist och meckigt att ta fram en massa ingredienser till, men har man ett mackjärn eller smörgåsgrill hemma så kan en varm macka vara ett snabbfixat och populärt alternativ som man kan grabba med sig i en servett på väg till lekplatsen om man vill
Blanda medkeso i en skål. Smaka av med salt och peppar. Kesogremolata. 250 g keso, naturell. Mitt försök att föra in vegetariskt på menyn här hemma måste jag säga har gått förvånansvärt bra den senaste tiden
Kesoplättarmed kanel och kardemumma. De kan ätas varma, kalla, med bär och sött eller med mer traditionellt pålägg som ost och skinka som en variant på macka
Ikväll skulle jag ju hitta på ngt kul med makrill i tomatsås som jag skrev förut och det blev mycket riktigt med tunnbröd, keso och ägg men jag hittade lite räkor också och då blev det ju lite lyxigare
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso och med lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Så här inför sommarlovet har jag gjort ett gäng med extra kesoplättar och stoppat in i frysen. Goda både kalla och varma och funkar med både söta och mer matiga tillbehör