Jag brukar koka mina majskolvar i ett par minuter innan jag grillar dem. Det här är något av det godaste jag vet på sommaren, grillad majskolv med smör och salt
4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kör igång med majskolvarna. Blanda vitlöken, citronskalet, persiljan och saltet med smöret. Grilla majskolvarna runt om tills de fått färg och är klara
Bryn smöret i en stekpanna och lägg sedan i majskolvarna försiktigt och stek några minuter runt om, tillsätt sedan alla kryddor och stek vidare ca en minut
Lägg upp de grillade majskolvarna på ett fat och bred på smör, lite salt och strö över pecorino. Sila av vattnet från sötpotatisen och tillsätt smör och cayennepeppar
Pensla på lite olja eller smält smör och lägg dem på grillen, lite ut på kanten. Majskolvarna. Ta bort ‘skägget’ på majskolvarna och vik bak blasten och knyt ihop med snöre
Färgglatt, smaksatt smör som tacksamt får smälta över sparris, rödbetor, färskpotatis, grillat surdegsbröd, majskolvar, grillad squash och ungefär allt annat i matväg
Lägg upp de grillade majskolvarna på ett fat och bred på smör, lite salt och strö över pecorino. Sila av vattnet från sötpotatisen och tillsätt smör och cayennepeppar
Servera med en liten klick smör och lite salt. Köp färska majskolvar, det är säsong nu så passa på. Plocka upp majskolvarna ur mjölken som nu ser lite äcklig ut vilket inte gör någonting eftersom smaken är fantastisk
Pensla majskolvarna med smöret. Smält smöret och blanda i kryddorna. 4 majskolvar. 100 g smör. Vräng skalet bakåt från majskolven och knyt ihop skalet på mitten med ett snöre
Kör igång med majskolvarna. Blanda vitlöken, citronskalet, persiljan och saltet med smöret. Grilla majskolvarna runt om tills de fått färg och är klara