Ta bort skinnet från kycklingbitarna, dela brösten i mindre delar, dela även låren. 1 hel styckad kyckling, gärna majskyckling, 1 rödlök, 3 vitlöksklyftor, ½ zucchini, 2 gul paprika, 2 tomater, 3 dl rött vin, 2 kycklingbuljongtärningar, färska eller torkade örter
En hel kyckling, gärna majskyckling. Jag tycker alltid att det varit svårt att få rätt temperatur på både lår och bröst när jag helgrillar men Tommy Myllymäki lärde mig ett fantastiskt bra tips
Förslagsvis brösten i tre delar, dela på låren och skär loss vingarna. 1 hel majskyckling, ca 1,2 - 1,8 kg eller 1,2 - 1,5 kg kycklingklubbor eller kycklingdelar med ben
Lossa försiktigt på skinnet över bröstet på kycklingen och peta in hälften av kryddorna. Kyckling, gärna majskyckling, 1 hel ca 1,5 kgCitron 0,5 stBlandade färska örter, till exempel basilika och persilja 0,5 dlVispgrädde 1,5 dlMjölk 0,5 dlRapsolja 2 mskKinesisk soja 1 tskSalt & svartpepparPotatis1
Vänd på kycklingen och vik sedan ut bröstet så att kycklingen blir så platt som möjligt. Sätt även några snitt i låren så att de blir klara samtidigt som bröstet
Jag valde att köpa en trevlig majskyckling som har väldigt mycket kött på sig. Gör ett snitt i varsin sida avskinnet på bröstet och tryck in lite örter där också
Häromdagen befann jag mig i stugan med en solnedgång, en stor majskyckling och perfekt grillväder. Lägg två stora smörklickar under skinnet mellan lår och bröst och under skinnet ovanpå bröstet
Tillsammans med ugnsstekt majskyckling blir den en liten festmåltid. Lossa på skinnet över bröstet genom att sticka in handen och rugga loss skinnet från köttet
Smaka av med salt och peppar och häll marinaden över kycklingbrösten, i en ugnstålig form. Lyft upp brösten och grilla dem runt om så att de får en fin grillyta