Majskyckling file recept

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

1 hel majskyckling. Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till
Ugnsstekt majskyckling med Ketjap Manis

Ugnsstekt majskyckling med Ketjap Manis

1 halva majskyckling, 1 kg. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. Lägg kycklingen med skinnet upp i en ugnsfast stekpanna eller form
Majskyckling med cidersås

Majskyckling med cidersås

500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn. SÅS. 2 dl torr cider. 2 dl grädde. 1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till
Majskyckling i panna med sparris

Majskyckling i panna med sparris

Dela majskycklingen i mindre bitar, salta och peppra. hel majskyckling. Bryn i smör, lägg i panna och stek i ugn på 150° i 15 minuter