1 hel majskyckling. Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till
Idag blev det grilladmajskyckling och den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
Hittade en fin stor majskyckling i affären. Ett smart sett att tillaga en majskyckling under 1 timme. 1 stor majskyckling, gärna ekologisk. 1 stor majskyckling, gärna ekologisk
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grilladmajskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme
Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
En hel kyckling, gärna majskyckling. Att göra helgrillad kyckling är en riktig höjdare, där finns många recept för detta och en av de mest populära är beer can chicken som du måste prova
Idag använder jag gärna majskyckling, som har extra fin smak. Jag älskar kyckling i alla former. När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Valet blev enkelt, för framför mig låg några majskycklingar från Bjäre. Min lilla majskyckling resulterade i en saftig och välsmakande middag, gjord på mitt eget hitte-på-recept
Häromdagen befann jag mig i stugan med en solnedgång, en stor majskyckling och perfekt grillväder. Att grilla indirekt är ju ett toppensätt att laga till något länge utan ugn och istället få den där grillade smaken och ytan, så därför bestämde jag mig för att indirekt grilla den här maffiga kycklingen