En hel majskyckling däremot, ilergryta. När det nu blirkycklingblir det helst majskyckling. En halvtimmeinnan jag börjar med kycklingen ställer jag lergrytan under vatten
En stor majskyckling som legat imarinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Men den här gången fick slökokaren vila och lergrytan jobba järnet igen
Lergrytan har äntligen börjat komma tillbakaiigen och kommentarer känns nästan överflödiga när man ska försöka beskriva hur stor skillnadenblir med en kyckling stekt ilergryta mot att bara steka den i ugn i en vanlig form
Jag brukar köpa majskyckling och den blir sååå saftig och mör. En kyckling som vitillagadeilergrytan och som fått litenordafrikanska toner tack vare att den kryddats med både saffran och apelsin
Lägg kycklingen med bröstsidan uppåt ilergrytan. Gnidinkycklingen med kryddorna, även inuti. Skär av toppen på vitlökarna och lägg dem i botten bredvidkycklingen
Ta ur eventuella inälvor och skölj kycklingen noga både på ut- och insidan. Lyft skinnet på fågeln försiktigt utan att det går sönder och tryck ut salviasmöret