Bind upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Skölj och torka av kycklingen. Gnidin- och utsidan av kycklingen med rivetcitronskal, hackad rosmarin, salt och peppar
Idag använder jag gärna majskyckling, som har extra fin smak. Den här gången har kycklingen fått marinera, grillashastigt på båda sidor, och får sedan eftersteka till rätt temperaturiugnen med grönsaker
Om man har ett litet hushåll som vi och intevill ställa till med en stor gåsamiddag kan man ändå känna en fläkt av en skånsk tradition om man trixarlite med tillbehörentill en god majskyckling
Det blev majskycklingbröst som bakades under täcke av citrongräs med färsk vitlök, serverad med sötpotatispuré kryddad med mald koriander, persiljerötter som rostades med limeskal, olivolja och sel de camargue samt en sky på soja som infuserats med citrongräs och blandats med litelimejuice
(jag som ändå försökte övertyga henne med rätter som rapsgris, lövbiff, majskyckling). Övertyga och övertyga……men vill man ta sig en öl ilugn och ro är vintergrillning ett bra tips
Visst kan jag väl erkänna att även jag bränner på kycklingklubbor med grillkryddaiugnenibland. Det tar allt ifrån en timme upp till två beroende på temperatur
En riktigt bra och litenmajskyckling, som är fantastikt god. Överraskande smidig rätt att laga och är samtidigtlite av det lilla extra om man bjuder till fest
Bind upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Skölj och torka av kycklingen. Gnidin- och utsidan av kycklingen med rivetcitronskal, hackad rosmarin, salt och peppar
För en tid sedan fick jag ett exemplar av kokboken Sveriges godaste mat, en mix av recept och svensk kockhistoria, av matbloggerskan Karoline Nordenfors (Vardag med Nordenfors)