Majskyckling i ugn temperatur recept

CITRONMARINERAD HEL KYCKLING I LERGRYTA

CITRONMARINERAD HEL KYCKLING I LERGRYTA

En stor majskyckling som legat imarinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Viktigt är också att grytan inte ställs ini varm ugn
Ugnstekt kyckling med örtsås

Ugnstekt kyckling med örtsås

Bind upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Skölj och torka av kycklingen. Gnidin- och utsidan av kycklingen med rivetcitronskal, hackad rosmarin, salt och peppar
Mårtenskyckling

Mårtenskyckling

Om man har ett litet hushåll som vi och intevill ställa till med en stor gåsamiddag kan man ändå känna en fläkt av en skånsk tradition om man trixarlite med tillbehörentill en god majskyckling
Kyckling citrongräs sötpotatis

Kyckling citrongräs sötpotatis

Det blev majskycklingbröst som bakades under täcke av citrongräs med färsk vitlök, serverad med sötpotatispuré kryddad med mald koriander, persiljerötter som rostades med limeskal, olivolja och sel de camargue samt en sky på soja som infuserats med citrongräs och blandats med litelimejuice

Intervju med Emil Sporre

(jag som ändå försökte övertyga henne med rätter som rapsgris, lövbiff, majskyckling). Övertyga och övertyga……men vill man ta sig en öl ilugn och ro är vintergrillning ett bra tips
Sunday roast med Yorkshire pudding

Sunday roast med Yorkshire pudding

Lägg kycklingeni en ugnsform och låt den steka mittiugnen drygt en timme. En söndag i England betyder alltid Sunday roast
Ugnsstekt kyckling

Ugnsstekt kyckling

Lägg kycklingeni en ugnsform. Gnidincitronsaften runt och ikycklingen. Salta och krydda hela kycklingen med nymalen vitpeppar

Majskyckling med paprikasås och endiver

Visst kan jag väl erkänna att även jag bränner på kycklingklubbor med grillkryddaiugnenibland. Det tar allt ifrån en timme upp till två beroende på temperatur

Ugnsstekt kyckling med örtsås

Bind upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Skölj och torka av kycklingen. Gnidin- och utsidan av kycklingen med rivetcitronskal, hackad rosmarin, salt och peppar

Fredagkväll med sveriges godaste mat & bordeaux

För en tid sedan fick jag ett exemplar av kokboken Sveriges godaste mat, en mix av recept och svensk kockhistoria, av matbloggerskan Karoline Nordenfors (Vardag med Nordenfors)