Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling
Koka potatisen i välsaltat vatten. Låt smöret koka upp och ställ sedan åt sidan. 1 hel majskyckling. 1 hel majskyckling 50 g smör 50 g honung 1 röd chili 2 tsk spiskummin
Koka morötterna och sparrisen i ca. Idag blev det grillad majskyckling och den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
Häll i kycklingbuljongen och låt koka ihop utan lock till en tredjedel. Det började med att jag hade en fin majskyckling i frysen som jag inte visste vad jag skulle göra med
500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn. SÅS. 2 dl torr cider. 2 dl grädde. 1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till
Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Häll på vinet och koka i 3 minuter. låt koka tills cirka 3 dl återstår. majskycklingbröst a 160 gram - med skinn
Sprita sockerärtorna, kvarta rädisorna, koka och skala bondbönorna. Jag skulle egentligen ha tag på vårkyckling men det var slut i butiken så det blev en fin liten majskyckling istället