Majskyckling koka recept

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling
Majskyckling med lime och rosmarin

Majskyckling med lime och rosmarin

Vispa ihop och koka under omrörning, ca 5 minuter. 1 st majskyckling. Gnid in kycklingen med vitlök, limeskal, rosmarin, salt och peppar
Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

Koka upp vatten, vin och fond i en traktörpanna. Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås   Sätt ugnen på 125 grader. Koka rotfrukterna nätt och jämnt mjuka, ca 15 min. Låt koka tills ca 1 dl återstår. majskycklingfiléer med skinn (à 300 g). 8 personer Ingredienser Majskyckling 4 majskycklingfiléer med skinn (à 300 g) 2 msk smör 2 tsk salt 1/2 tsk nymald svartpeppar Rotfrukter 500 g gulbetor 1 kålrot (500 g) 4 morötter 4 dl vatten 2 msk konc kycklingfond 1/2 dl torrt vitt vin 100 g smör 1 dl strimlad bladpersilja 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Sås 1 bananschalottenlök 1 1/2 dl torrt vitt vin 3 äggulor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk finhackad dragon 1/2 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Garnering bladpersilja
Helstekt majskyckling med currysås

Helstekt majskyckling med currysås

Låt koka ihop tills halva mängden är kvar. Ca 4 portioner1 stor kyckling (ca 1,3 kg, gärna majskyckling)1 + 1 msk färskpressad citronjuice1 tsk grillkrydda2 scharlottenlökar1 tsk curry2 dl vatten1 dl vitt vin1/2 msk konc kycklingfond1 1/2 dl vispgrädde1 dl vermouth1/2 tsk timjanSmörSalt, pepparSätt ugnen på 175 grader. 1 stor kyckling (ca 1,3 kg, gärna majskyckling)
Majskyckling med cidersås

Majskyckling med cidersås

500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn. SÅS. 2 dl torr cider. 2 dl grädde. 1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till
Majskyckling med gulbetor och körvelsås

Majskyckling med gulbetor och körvelsås

Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Häll på vinet och koka i 3 minuter. låt koka tills cirka 3 dl återstår. majskycklingbröst a 160 gram - med skinn
Majskyckling med rotfruktsrisotto

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning. 500 g majskycklingfilé eller lårfilé med skinn. Skala och tärna morötter och palsternacka
Majskyckling med primörer i buljong och svart matkorn

Majskyckling med primörer i buljong och svart matkorn

Sprita sockerärtorna, kvarta rädisorna, koka och skala bondbönorna. Jag skulle egentligen ha tag på vårkyckling men det var slut i butiken så det blev en fin liten majskyckling istället