Idag har jag tagit en majskyckling, kört den i lergrytan och lekt lite med en av mina favoritsåser. När det nu blir kyckling blir det helst majskyckling
Häll av lite av skyn i ett mått och blanda med turkisk yoghurt och crème fraiche till en sås. Gnid kycklingen med citronhalvan, salta och krydda på båda sidor med peppar och timjan
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar medsås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling
Mixa med en stavmixer och passera såsen genom en trådsil. i magen och knyt ihop låren med snöre. Sås. Skär upp kycklingen, och servera med nykokt tagliatelle, såsen,
Sås. Tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt. Koka upp skyn som kycklingen låg i & red med maizena och matlagningsgrädde
Häll såsen genom en sil och pressa igenom vitlöken och tomaterna med en sked. Det började med att jag hade en fin majskyckling i frysen som jag inte visste vad jag skulle göra med
1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till. 500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn
Pensla din färska kyckling (eller fryst tinad) med marinad som du själv gillar. Sås. Skär ett snitt i kycklingens skinn längs med bröstbenet och "ös" in blandningen av olja, vitlök, persilja och kryddor
Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
Den ska nära nog vara den sista affärsrörelsen i byn, hålla öppet året runt och erbjuda viss service såsom försäljning av bröd, tobak, tidningar och specerier samt tillhandahålla lokala turistbroschyrer