Majskyckling med sås recept

Helstekt majskyckling i ugn

Helstekt majskyckling i ugn

När mina barn var mindre och bodde hemma åt vi ofta ugnsstekt kyckling med gräddig sås till söndagsmiddag
Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar medsås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling
Hel majskyckling med paprikasås

Hel majskyckling med paprikasås

Mixa med en stavmixer och passera såsen genom en trådsil. i magen och knyt ihop låren med snöre. Sås. Skär upp kycklingen, och servera med nykokt tagliatelle, såsen,
Majskyckling med cidersås

Majskyckling med cidersås

1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till. 500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn
Majskyckling med gulbetor och körvelsås

Majskyckling med gulbetor och körvelsås

Mixa såsen slät i en mixer tillsammans med körveln och smöret. Smaka av med salt. Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en kastrull på medelvärme
Majskyckling med pico de Gallo

Majskyckling med pico de Gallo

Konstigt att det inte var någon sås till, tyckte att det saknades. Krydda kycklingen med salt och cayennepeppar
Kattiz ungsgrillade majskyckling och rotgrönsaker

Kattiz ungsgrillade majskyckling och rotgrönsaker

Pensla din färska kyckling (eller fryst tinad) med marinad som du själv gillar. Sås. Skär ett snitt i kycklingens skinn längs med bröstbenet och "ös" in blandningen av olja, vitlök, persilja och kryddor
Beer can chicken på ekologisk majskyckling

Beer can chicken på ekologisk majskyckling

Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper