Majskyckling stekt recept

Stekt majskyckling med wokade grönsaker

Stekt majskyckling med wokade grönsaker

4 st majskycklingfiléer med skinn. Torka av kycklingfiléerna med papper och krydda med salt, peppar och kryddgrönt som timjan, basilika eller oregano
Stekt kycklingbröst

Stekt kycklingbröst

2 kycklingbröst med skinnet kvar (gärna majskyckling). 2 kycklingbröst med skinnet kvar (gärna majskyckling)
Majskyckling med cidersås

Majskyckling med cidersås

500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn. SÅS. 2 dl torr cider. 2 dl grädde. 1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till
Salladswraps med pestomarinerad majskyckling

Salladswraps med pestomarinerad majskyckling

Kycklingbitarna stekta i sin pestomarinad. En god grönsaksröra i botten med tomat, paprika, rödlök, groddar och fetaost blir en mättande bas tillsammans med majskyckling som jag valt här
Beer can chicken på ekologisk majskyckling

Beer can chicken på ekologisk majskyckling

Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
Chicken a la King

Chicken a la King

* Vill du lyxa till det ordentligt med denna rätt då kokar du en hel kyckling, gärna majskyckling i en god buljong med morötter, lök, selleri, kryddor mm
Jägarkyckling - Mitt kök

Jägarkyckling - Mitt kök

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 53 1 stor majskyckling, cirka 1 ½ kg. Så här gör du 2 timmar Blanda ingredienserna till marinaden
Jägarkyckling

Jägarkyckling

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 64 1 stor majskyckling, cirka 1 ½ kg. Så här gör du 2 timmar Blanda ingredienserna till marinaden
Klassiskt från Schwaben

Klassiskt från Schwaben

En hemmagjord semmelknödel är till exempel en ypperlig beledsagare av en majskyckling, helstekt i ugn med fettet som bas i en gräddig sås,  liksom att potatisknödeln Klöse, förgyller gulaschsoppan