1. Skala och klyfta palsternackorna. Riv skalet av citronen. Bryn smöret på spisen, när smöret har skiftat färg till gyllenbrunt och du känner en nötaktig doft som påminner om kola är smöret klart
1 st Hel Majskyckling. 1 st Hel Majskyckling. 3 msk Honung. 3 msk Soja. 50 g smör. 5 kvistar Timjan. 4 st Stora palsternackor, skalade och i klyftor 200 g Vindruvor utan kärnor
500 gram majskycklingbröst, gärna med skinn. SÅS. 2 dl torr cider. 2 dl grädde. 1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till
Kycklingbitarna stekta i sin pestomarinad. En god grönsaksröra i botten med tomat, paprika, rödlök, groddar och fetaost blir en mättande bas tillsammans med majskyckling som jag valt här
Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
* Vill du lyxa till det ordentligt med denna rätt då kokar du en hel kyckling, gärna majskyckling i en god buljong med morötter, lök, selleri, kryddor mm
En hemmagjord semmelknödel är till exempel en ypperlig beledsagare av en majskyckling, helstekt i ugn med fettet som bas i en gräddig sås, liksom att potatisknödeln Klöse, förgyller gulaschsoppan