1kg Scampi, (som inte odlas där den skövlar regnsskog)4l Friteringsolja (som kan återanvändas om den filtreras)Jasminris, att servera till Frityrsmet. 4msk Rapsolja2st Vitlöksklyftor½- av Scampin3msk Rapsolja4msk Röd curry4st Vårlökar2dl Gul Squach1dl Gul paprika3dl Kokosmjölk2msk Maizena majsmjöl, utrört i lite kokosmjölkFärsk koriander Friterad banan. Tag undan 1/3-del av frityrsmeten till bananerna så behöver du inte doppa i samma smet
Byt ut delar av vetemjölet mot till exempel majsmjöl eller kikärtsmjöl för lite annan karaktär. Häll ner en tsk bakpulver i smeten för puffigare frityrsmet
Sikta vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt ner i en skål. Men nu, med recept på en frityrsmet av vår favorit Hugh Fearnley-Whittingstall så fick vi till perfekt friterade zucchiniblommor
vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda samman frityrsmetens torra ingredienser. Rulla mjölade korvar i frityrsmeten och lägg dem direkt i oljan, några i taget