Blanda sedan i sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor, majsmjöl, salt, (ev. Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Tillsätt majsmjöl i frösmeten och blanda ordentligt. Dags att försöka byta ut sötsakerna mot något lite nyttigare, vilket är lättare sagt än gjort… Dessa frökex, från Caroline med bloggen ”Älska att baka”, har blivit en favorit under hösten
Dessutom finns det kex och kakor från bl a Friends of Adam. 75 g färsk jäst5 dl knappt fingerljumt vatten1/4 dl rapsolja2 msk ljus agavesirap½ dl skalade hampafrön½ dl linfrön1 msk nyponmjöl3/4 dl strödadlar5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse (majsmjöl, rårismjöl, potatismjöl, bovetemjöl bl a)1 tsk salt2 tsk fiberhuskLös jästen i vattnet, och tillsätt olja och honung, samt hampafrön, linfrön, nyponmjöl och dadlar
Majsmjöl. pajer, kex, bröd, pizza och kakor, samt som panering. Majsmjöl har en mild smak och passar till det mesta, såsom pajer, pizza, bröd och knäckebröd
Blanda alla ingredienser utom majsmjölet och flingsaltet i en bunke. Hann visst med att göra ett tidsinställt inlägg innan jobbpass nummer två för dagen startade om kexen som visade sig vara kanongoda och jisses vilken skillnad det var på dessa frökex och dem jag bakade med Risentas färdiga bakmix
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. 300 g digestivekex 150 g osaltat smör 1 dl strösocker 1 dl majsmjöl 2 tsk vaniljsocker 600 g Philadephia 2. 300 g digestivekex. 1 dl majsmjöl
Majsmjölet ger en fin struktur och smak. Ett kex/knäcke helt fritt från gluten och laktos. Det cirkulerar liknande recept på nätet och där kallas de för GI-kex