1 dl majsmjöl. 1 dl majsmjöl. Det här är ett av mina favoritbröd. Det går snabbt att baka, innehåller mycket fibrer och frön och blir härligt saftigt och gott
Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Strö rikligt med vetemjöl, vetekli eller majsmjöl på en kökshanduk, lägg brödet med skarvsidan ned på handduken och strö över mer vetemjöl, vetekli eller majsmjöl
Inte bara kärnan (så som vanligt vetemjöl, majsmjöl eller glutenfritt rismjöl). Inget fel med att använda sig av det som konsistensgivare i vissa bakverk när det passar, men ren stärkelse bör inte utgöra huvudingrediensen i ett matbröd som man äter till vardags
Tillsätt linfrön, majsmjöl, vetemjöl - spara lite av vetemjölet och arbeta in det vid behov. improvisation utifrån grund ursprungligen funnen i "baka matbröd", ica bokförlag