Majsmjöl välling recept

Otäcka välling! Fylld med maltodextrin!

I Sverige dominerar vetemjöl¸ men välling kan också göras på andra mjöltyper¸ exempelvis rågmjöl¸ mannagryn och majsmjöl
Pulvergröt? Nej tack.

Pulvergröt? Nej tack.

Majsmjöl. Gröt och välling konsumeras ofta rätt mycket i de flesta småbarnsfamiljer här i Sverige – till frukost och/eller kvällsmål samt som mellanmål
Nyponvälling

Nyponvälling

En annan välling, på lila majsmjöl, med ursprung från Anderna hittar du här - Api Morado. Välling, den supersvenska barnmaten (läs mer på länken om vad den vanliga vällingen gör med barnen) som vi alla ätit med rötter i det svenska bondesamhället
Baka nyttigt – Del 1 baka med glutenfritt mjöl

Baka nyttigt – Del 1 baka med glutenfritt mjöl

Majsmjöl – tillför en fin färg till degen. Passar bra till gröt, välling och granola. Inlägget innehåller annonslänkar och reklam för produkter från Bodystore

Mjölk och spannmålsfri välling

Hon slutade med välling i somras men har vägrat gröt sen vi tog bort mjölk och spannmål, så nu har vi testat välling igen som ett komplement

Majsvälling Natrurlig

Häll mjölken i kastrullen och vispa i majsmjölet i den kalla mjölken ha i salt och honung eller socker (ta så mycket du vill ha i)

Majsvällning

2-3 msk Risenta majsmjöl. Vispa ut mjölet i kallt vatten. Koka upp under omrörning. Låt småkoka i 2-3 minuter