Servera makrillen med kokt potatis och gurksalladen samt gärna lite sköljd grönsallad och ev. 4 stora eller 6 små röktamakrillar, varmrökta eller kallrökta
Röktmakrill är gott. Servera makrillen med nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Skär makrillen i bitar. Lägg på makrill och rädisor. 200 g röktmakrill. Receptet gäller för 4 port 1 dl vatten 2 msk ättiksprit 12% ½ dl strösocker 3 msk senapsfrön 200 g färskpotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g röktmakrill 4 rädisor 1 schalottenlök 2 msk skuren färsk gräslök
I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill. Det där kan jag göra bättre själv tänkte jag, och köpte istället hem ett paket frysta makrillfiléer
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Röktmakrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken