Makrill rökt recept

Rökt makrill

Rökt makrill

Röktmakrill är bland det bästa jag vet på sommaren. hel makrill. Här kommer min pappas goda recept på röktmakrill och det är så jag alltid äter den
Rökt Makrill

Rökt Makrill

Så i fredagskväll invigdes presenten lagom till middagen och mina egenfångade makrillarröktes till perfektion
Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis

Rökt makrill med gurksallad och färskpotatis

Servera makrillen med kokt potatis och gurksalladen samt gärna lite sköljd grönsallad och ev. 4 stora eller 6 små röktamakrillar, varmrökta eller kallrökta
Rökt makrill med avokadomousse och färskpotatis

Rökt makrill med avokadomousse och färskpotatis

Röktmakrill är gott. Servera makrillen med nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn

Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn

Skär makrillen i bitar. Lägg på makrill och rädisor. 200 g röktmakrill. Receptet gäller för 4 port 1 dl vatten 2 msk ättiksprit 12% ½ dl strösocker 3 msk senapsfrön 200 g färskpotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g röktmakrill 4 rädisor 1 schalottenlök 2 msk skuren färsk gräslök
Rökt makrill, dillpotatis med lime- och spenatsås

Rökt makrill, dillpotatis med lime- och spenatsås

I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill. Det där kan jag göra bättre själv tänkte jag, och köpte istället hem ett paket frysta makrillfiléer
Rökt makrill med potatissallad

Rökt makrill med potatissallad

Servera makrillen i bitar med potatissalladen, tomater och citron. Värm makrillfiléerna 1 minut i mikron på full effekt
Ostgratinerat knäckebröd med lyxig äggröra och rökt makrill

Ostgratinerat knäckebröd med lyxig äggröra och rökt makrill

8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt