Makrill rensa recept

Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. 1 kg makrill. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
Stekt makrill i grädd och dillsås.

Stekt makrill i grädd och dillsås.

Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Rökt makrill

Rökt makrill

Rensa fisken och salta den ordentligt med grovsalt. Rökt makrill är bland det bästa jag vet på sommaren
Rökt Makrill

Rökt Makrill

Dessa åkte direkt in i frysen efter att de rensats och gavs bort till min far i födelsedagspresent, tillsammans med en röklåda
Stekt makrill i grädd och dillsås.

Stekt makrill i grädd och dillsås.

Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. 1 kg makrill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill
Makrill med sällskap i ugnen

Makrill med sällskap i ugnen

Skär makrillen över ryggen i minst 4-6 bitar. 600 g hel rensadmakrill. Sätt ugnen på 250 grader. Skär löken i klyftor och skala vitlöken
Grillad makrill provencale

Grillad makrill provencale

Pensla makrillen med olivolja. 1 rensad och sköljd makrill per portion. 1 rensad och. Snitta den – salta och peppra utanpå och inuti i god tid