Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. 1 kg makrill. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Fisken skulle rensas och filéas vilket numer går riktigt bra med tanke på att jag inte längre försöker filéa med en vanlig kockkniv utan har en riktig filékniv
Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Rensa och ta ur makrillarna. På menyn står grillad makrill, en zucchini- och ruccolasallad, en kanske överflödig kall sås på crème fraîche, citron och lite flytande honung
Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. 1 kg makrill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill