Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
Ta bort skinnet på fisken och bryt ner köttet i såsen. 5dl grönsaksfond2-3st makrillfiléer, rökta1msk kapris + lite av spadet0. 5minuter så att stärkelsen I pastan får rätten att bli krämig och att såsen blandas väl med all pasta. 2-3st makrillfiléer
Servera salladen med såsen och ett bröd. Dela makrillen i mindre bitar. 300 g röktmakrill. Häll upp bönorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten
röktmakrill i bitar. I ekvationen ingår dock alltid rökt fisk+kryddat ris+kokt ägg. Passar fint på smörrebröd, med rödbetor och potatis eller med Helenas kalla sås
Kallskuret kött, rökt lax, ål och makrill samt patéer förekommer ofta. Möjligtvis köttbullar med potatismos och gräddsås, men köttbullarna finns ju för tusan ofta med på ett smörgåsbord