Låt skinnet sitta kvar. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Lägg i makrillen i såsen, koka upp. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinn sidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 482 4 st makrillfiléer
Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon
Rund fisk, t ex makrill. Steka fisk. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och sänk temperaturen, stek ca 2 minuter, vänd sedan och stek andra sidan gyllene ca 2 minuter (använd gärna stektermometer). 4 skivor torskrygg med skinn,ca 175 g/st
Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla skinnet med rapsolja. Maken och jag har haft en besvärlig relation till färsk makrill, just på grund av just färskheten
Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
I brist på makrill får man ta strömming. smör/ghee att steka i. dra bort skinnet). Är det månne de minskade fiskekvoterna efter Brexit som gör att det inte längre finns makrill i livsmedelsbutikerna