Makrill steka skinn recept

Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

Låt skinnet sitta kvar. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Stekt makrill i grädd och dillsås.

Stekt makrill i grädd och dillsås.

Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Lägg i makrillen i såsen, koka upp. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinn sidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 482 4 st makrillfiléer
Stekt makrill i grädd och dillsås.

Stekt makrill i grädd och dillsås.

Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Stekt torsk med ljummen primörsallad

Rund fisk, t ex makrill. Steka fisk. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och sänk temperaturen, stek ca 2 minuter, vänd sedan och stek andra sidan gyllene ca 2 minuter (använd gärna stektermometer). 4 skivor torskrygg med skinn,ca 175 g/st
Halstrad makrill med senapsdressing

Halstrad makrill med senapsdressing

Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla skinnet med rapsolja. Maken och jag har haft en besvärlig relation till färsk makrill, just på grund av just färskheten
Strikt lchf – dag 6 – middag

Strikt lchf – dag 6 – middag

Det är intressant att prova den färska makrillen eftersom man är van vid rökt. Fisken fisk stekas cirka två minuter på andra sidan
Cullen skink

Cullen skink

Hittar du inte rökt kolja i affären, prova med tex rökt makrill eller kanske rökt lax. lite smör att steka lök med

Makrillkorv

När korvarna är kokade så håller de formen, då är det bara att steka, grilla eller vad du vill göra med den
Sillbullar av osaltad strömming/sill

Sillbullar av osaltad strömming/sill

I brist på makrill får man ta strömming. smör/ghee att steka i. dra bort skinnet). Är det månne de minskade fiskekvoterna efter Brexit som gör att det inte längre finns makrill i livsmedelsbutikerna
Makrillburgare

Makrillburgare

Näringsmässigt är makrill därför en riktig vinnare. Här har jag komponerat ihop ett gott och hälsosamt recept på makrillburgare
Stekt Makrill med mandel och spenat

Stekt Makrill med mandel och spenat

Bryn smör tillsammmans med olja (använd neutral raps olja) i stekpannan lägg i fiskfileébitarna med skinnet nedåt bryn båda sidorna och ta sen upp dom