Makrill stekt i ugn recept

Makrill i ugn

Makrill i ugn

Nu är garnmakrillen som finast och det är dags att laga makrill, kokt eller stekt. Här gör jag det enkelt för mig och tillagarmakrillfiléeriugnen
Stekt makrill med honung och senapsgratinerad potatis…

Stekt makrill med honung och senapsgratinerad potatis…

Jag hade en tanke om att bränna på skinnsidan ganska hårt och sedan låta dem gå klart iugnen. Äntligen är Makrillen här och iminvildastefantasi så har jag just varit och fiskat upp ett gäng som skall tillredas
Makrill med kryddtäcke

Makrill med kryddtäcke

Fisk blev det tillmiddagidagi vårt kök, intefisken som dagens inlägg ska handla om utan det blev iställetstektsill som åts med potatismos
Makrill i tomatsås

Makrill i tomatsås

lite kokosolja att steka i. örtsalt och malen vitpeppar efter smak. Fräs lök och chili mjukt ilite kokosolja, tillsätt krossad tomat och tomatpuré, låt småputtra samman till en tjock röra, smaksätt med salt, peppar och dill

LCHF lax nyttigt och gott

Genom att käka lax och andra feta fiskar som ål eller makrill för man hjärna, kärlen och synen att fungera mycket bättre
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Rökt makrill med rödbetor och pepparrot. Lägg fiskeni en ugnssäker form. Ugnsbakad lax med hummersås. Vi äter för litefisk
Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Tidigare hade jag oftast stekt den, någon gång grillat, med aldrigugnsbakat den i sås. Makrillfiléeriugn med grädde, två
Varsågod: 30 glutenfria frukosttips!

Varsågod: 30 glutenfria frukosttips!

Makrilli tomatsås, pressad citron och grovmalen svartpeppar. Stek som pankaka och ät med stuvade champinjoner/tonfiskröra/smörstekt spenat eller kokosgrädde och hallon
Gammaldags Husmanskost

Gammaldags Husmanskost

Jag tycker den är bättre än både böckling och makrill. Rökt Sill med Löksås Stektsill med löksås är en av minafavoriteri vår Svenska matkultur
veckomatsedel #18.

veckomatsedel #18.

Varmrostad makrillssmörgås. Stekte även delade champinjoner och hade i när de svalnat lite. Hej och tusen tack för respons på förra matsedelinlägget