Makrillfilé recept

Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver


Makrillfilé i gräddig sås med tomater och oliver


400-500 g makrillfilé (här fungerar även fryst makrill)
. 
Vänd makrillen i ströbröd. 
. Stek fisken lite lätt i ganska rikligt med margarin eller smör i en stekpanna, stek några åt gången
Makrillfilé med gorgonzolasås

Makrillfilé med gorgonzolasås

400-500 g makrillfilé. Tina spenaten i lite ljumt vatten. Gorgonzolasåsen. Koka portvinet med grönsaksbuljongtärningen
Stekt makrillfilé på salladsbädd

Stekt makrillfilé på salladsbädd

5 st makrillfilé. Skölj sallaten och låt den rinna av. Fördela bladen på tallrikar. Skiva potatisen och klyfta rödbetorna och lägg på tallrikarna
Makrilllåda med makrill på burk

Makrilllåda med makrill på burk

3-4 burkar makrillfilé i tomatsås á ca 100g. Skala och skiva potatis, morötter och lök tunnt. Skiva också tomaten
Kanske min bästa makril?l

Kanske min bästa makril?l

Nog måste det gå att göra något sådant med makrillfilé. Makrillfiléer i ugn med grädde, två sorters senap, vitt vin och dill 600 gram makrillfilé smör till ugnsformen 3,5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin 1 msk grovkornig dijonsenap 1 msk honungsdijonsenap salt och vitpeppar cirka 1 dl grovhackad dill Sätt ugnen på 175 grader- Smörj en ugnsfast form. 600 gram makrillfilé
Makrill med kryddtäcke

Makrill med kryddtäcke

Makrillfilé med kryddsmör 2 port1 pkt á 400 g makrillfilé25 g smör1 vitlöksklyfta1 citron, rivet skal från hela och saft från halva½ tsk paprikapulver1/4 dl hackad dill1/4 dl hackad persiljasalt och vitpepparca 10 cm purjolök i skivorDela av 2 lagom stora bitar av aluminiumfolie som du penslar med lite olivolja. 400 g makrillfilé
Frukostförslag LCHF

Frukostförslag LCHF

Makrillfilé i tomatsås med en klick majonnäs och ett mosat ägg. Det pågår en hektisk vecka. I måndags gjorde jag naglarna sommarfina, Max övade dansen inför konserten, igår var det café på Max fritids och sedan var det musikskolans vårkonsert
Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Stekt makrill med gräddsås

Stekt makrill med gräddsås

400 g makrillfilé. 400 g makrillfilé smör att steka i salt 3 dl vispgrädde 0. Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna
Frasig makrilltoast

Frasig makrilltoast

Sätt ugnen på 250º. Rör samman makrill, crème fraiche, den rivna löken och svartpeppar. Dela bullarna så du får fyra halvor
Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Makrillfiléer i ugn med grädde, två. 600 gram makrillfilé. 600 gram makrillfilé. Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter
Stekt makrill med spenatsås

Stekt makrill med spenatsås

Torka av makrillfiléerna med hushållspapper. 4 st makrillfilé. Salta och peppra fisken lätt på den köttiga sidan
Makrill i foliepaket

Makrill i foliepaket

Bred ut ansjovis/äggröra på alla makrillfiléer och vik ihop folien till små paket. Ett paket (400 g) tinad makrillfilé (eller ännu hellre färsk om du har tillgång till det). Ett paket (400 g) tinad makrillfilé (eller ännu hellre färsk om du har tillgång till det)
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

2 st makrillfilé. 2 st makrillfilé 4 dl vatten 2 tsk salt 0. Skölj fiskfiléerna och dela dem i tre bitar
Patties – Sri Lankesiska piroger

Patties – Sri Lankesiska piroger

2 burkar makrillfilé i tomatsås (á 80 g makrill). 2 burkar makrillfilé i tomatsås. Patties – Sri Lankesiska piroger