400-500 g makrillfilé (här fungerar även fryst makrill) . Vänd makrillen i ströbröd. . Stek fisken lite lätt i ganska rikligt med margarin eller smör i en stekpanna, stek några åt gången
Nog måste det gå att göra något sådant med makrillfilé. Makrillfiléer i ugn med grädde, två sorters senap, vitt vin och dill 600 gram makrillfilé smör till ugnsformen 3,5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin 1 msk grovkornig dijonsenap 1 msk honungsdijonsenap salt och vitpeppar cirka 1 dl grovhackad dill Sätt ugnen på 175 grader- Smörj en ugnsfast form. 600 gram makrillfilé
Makrillfilé med kryddsmör 2 port1 pkt á 400 g makrillfilé25 g smör1 vitlöksklyfta1 citron, rivet skal från hela och saft från halva½ tsk paprikapulver1/4 dl hackad dill1/4 dl hackad persiljasalt och vitpepparca 10 cm purjolök i skivorDela av 2 lagom stora bitar av aluminiumfolie som du penslar med lite olivolja. 400 g makrillfilé
Makrillfilé i tomatsås med en klick majonnäs och ett mosat ägg. Det pågår en hektisk vecka. I måndags gjorde jag naglarna sommarfina, Max övade dansen inför konserten, igår var det café på Max fritids och sedan var det musikskolans vårkonsert
4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Makrillfiléer i ugn med grädde, två. 600 gram makrillfilé. 600 gram makrillfilé. Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter
Bred ut ansjovis/äggröra på alla makrillfiléer och vik ihop folien till små paket. Ett paket (400 g) tinad makrillfilé (eller ännu hellre färsk om du har tillgång till det). Ett paket (400 g) tinad makrillfilé (eller ännu hellre färsk om du har tillgång till det)
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat