Makrillfile grillad recept

Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Detta beror givetvis på att makrill bara är i säsong under maj till oktober
Mango- och avokadosalsa med makrill

Mango- och avokadosalsa med makrill

Jag valde att äta makrill till, men en grillad firre eller kycklingfilé är två andra heta tips. Det här är en lätt och kall lunch som passar utmärkt på en varm och solig dag
Sill Provencale

Sill Provencale

eller Strömming Provencale för er som föredrar det namnet, båda går utmärkt för vår del. Själv säger vi sill i vårt kök, skåningar som vi är, och vi säger det relativt ofta

Dubbelmacka med makrill

1. Lägg ut brödet och bred smör på alla skivorna. 2. Mosa makrillen och fördela den på den osmörade sidan av fyra brödskivor

Grillad makrill i foliepaket

Tänd grillen. Skiva de kokta potatisarn och dela upp dem på fyra foliebitar. Salta och peppra. Lägg på 1 msk smör på var potatishög

Grillad makrill med röda vinbär.

Ca 600 g makrillfile. Sås. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, ingefära och ½ finhackad pepparfrukt på medelvärme i ca 1 minut