Varmhåll dem i ugnen på ca 100 grader. Färsk makrill är ett måste när vi är på västkusten. Vi brukar be att få den filėad i butiken så blir det väldigt enkelt vid tillagningen
Gnid in fiskfiléerna med salt och lägg dem på varsit ark ugnsfolie. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg paketen i en långpanna och stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Håkan hade nämligen varit smart att förbereda allt som gick, så när vi kom hem var det bara att sätta igång ugnen och plattan och placera maten på rätt plats, skönt
Bred ut tomatröran i botten av ugnsform och lägg på urbenade (pincett funkar att göra det med) makrillfiléer med skinnsida uppåt, ställ in i 175 graders ugn, ca 30-40 minuter. 175 graders ugn
Lägg upp spenaten på ett ungsfast fat arrangera fisken med skinnsidan uppåt ovanpå, avsluta med att strö över mandlaran som du brynt i stekpannan, kör in i ugnen på 160 grader i 5 minuter eller tills makrillen är genomstekt, servera med kokt potatis och veckans sallad
Lägg dem i en smord ugnsform och fördela kryddtäcket över filéerna. Undertiden som fisken ugnsteks, ansa fänkålen och skär den i skivor på längden så att de håller ihop