Ingredienslista Makronerna. Tillvägagångsätt Makronerna. 120 g mandelmjöl/skållade malda mandlar. Häll över det i en större skål om du handvispat och vänd ner florsocker och mandelmjölet i 2 omgångar, vänd ner det med slickepott tills smeten är jämn och klumpfri. 120 g mandelmjöl/skållade malda mandlar
Mandelmjöl. Blåbärsmakroner. Citronmakroner. Limemakroner. Smultronmakroner. Mixa ihop florsocker och mandelmjöl • Dela äggen och hällvitorna i en rostfri bunke eller glasskål • Tillsätt salt och vispamed elvisp till styva toppar • Fortsätt vispa på medelhastighetoch tillsätt samtidigt strösockret, en tesked i taget •Blandningen ska bli tjock, vit och blank • Tillsätt färgpastaeller färgpulver utspätt i pyttelite vatten och blanda ordentligttill en jämn färg • Vänd ner florsocker- och mandelblandningeni smeten och rör den jämn och fin • Fyll en spritspåse ochspritsa ut jämnstora rundlar, cirka 5 cm i diameter, på tvåplåtar med bakplåtspapper • Låt kakorna vila i 60 minuter •Sätt ugnen på 160° • Grädda kakorna mitt i ugnen i 12 minuter •Låt svalna på plåten. Bred ut ett tunt lager fyllning på hälften avkakorna • Lägg på de resterande kakorna och låt makronernavila i 30 minuter innan servering
grädda inte makronerna innan de har satt sig ordentligt, för då spricker de. Lägg ihop makronerna försiktigt två och två utan att trycka till krämen för hårt
Eller heter det makroner. Det här receptet fanns faktiskt på paketet med mandelmjöl som Risenta har börjat sälja och de blev faktiskt de som jag lyckats bäst med så inte nog med att de kom med ett bra recept, jag slapp mala mandel också