Malaegenköttfärs. Alla har väl definitivt inte tillgångtill en köttkvarn och då har jag har läst att man kan frysa det rökta fläsket innan och riva ned det i köttfärsen istället
Lök, morötter och mango skulle brynas och till råga på det skulle även köttet malas. Köttet som skulle malas hade jag haft i kylen så att det var riktigt kallt
Hur dagarna ska spenderas har vi ingen aning om men fredagen får herr M spendera helt på egen ledig hand, frun ska nämligen på planeringsdag med jobbet
Annars tillsätter man det man själv gillar, det gäller att testa sig fram till sin egen favoritmix. Men vad är det egentligen och vad ger det för fördelar jämfört med andra metoder
med din egen favoritkrydda. Det gör absolut ingenting att lite potatis hamnar i färsen. Varva kött, lök och bacon hela tiden i matarröret till köttkvarnen så blandar ingredienserna sig rätt väl automatiskt
Fördela resten av jordgubbsfluffet och garnerar med färska bär. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. I lördags var pappa över och hälsade på oss, jag hade ingen aning om vad jag skulle göra för mat men efter lite inspo i mina kokböcker så vart det hamburgare
Vill du ha den perfekta hamburgaren (och det vill du) så lägger du färsen längsgående precis som den kommer ut från kvarnen, med alla trådar/fibrer åt ett håll, tills du får en stor hög som motsvarar storleken på hamburgarna du vill ha
Arbeta degen smidig, gärna i en hushållsassistent. Färsen blandade vi upp med lite bacon. Hamburgare har under de senaste åren utveckats till en hel vetenskap