Hacka späcket smått, den får inte malas. Blanda oxfärs och fläskfärs, blanda även ner säcket. Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Första ska man mala lever och kött, sedan ska man baka den i vattenbad…. Lägg färsen i en stor bunke. Den här patén har jag gjort ganska ofta till jul när man inte orkar ställa sig och mala ungnötlever
Om Shepard’s pie är en engelsk eller skotsk paj verkar det råda viss debatt om, likaså om den enbart ska innehålla lammfärs eller om man också kan ha nötfärs
Låt allt ligga i frysen tillsammans med kvarnens delar 30–40 minuter så blir det enklare att mala. Forma färsen till 8 ganska tunna,porösa burgare. 500 gram älgfärs
Wallenbergare gjorda på finmald kalvfärs är en lite lyxigare variant av köttbullar. Bryn lätt i smöret, utan att den får för mycket färg, under några minuter
minuter så blir det enklare att mala. Forma färsen till 8 ganska tunna,. Boken är fotograferad av Charlie Bennet 500 g Älgfärs. 4 st klyftor Vitlök Färsk. 3 st krukor Timjan - färsk. 3 st Timjan - färsk