Men högrev ska malas, eller långtid kokas. Och igår valde jag högrev. Min pappa brukar emellanåt slå på stort och laga hamburgare gjorda på malen högrev, och så gott det är
Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Högreven då, denna bör du alltså mala själv. Jag har gjort köttbullar ganska många gånger, sedan fick jag en idé om att göra det på nymald högrev, och då hände det saker
"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
500 g köttfärs eller högrev att mala. 1Köttfärssås500 g köttfärs eller högrev att mala 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost att riva 10 lasagneplattor (gröna)
Utgå gärna från högrev (djup och god smak), och tillsätt eventuellt extra talg för den enkla vägen. Hittar man en bra bit högrevshjärta (chuck roll) kan det vara nog, då den brukar ha fin marmorering och vara fettinsprängd
Jag använde 1,5 kg högrev men anpassa mängden efter hur många ni är. 1,5 kg hängmörat högrev i bit. Såg programmet ”Världens bästa burgare” med Jureskog och tänkte att det där måsta jag göra
1 kg högrev. 1 kg högrev. Ser. Servera direkt ur grytan. I min värld är det bara den skånska kalopsen som tillagas med morötter - recept finns här på bloggen
köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
4 Ingredienser 5 meter lammfjälster (tarm från lamm som korven ska stoppas i) 1 kg högrev (fetthalt 10–15%) ½ dl ströbröd 1 msk salt ½ mst strösocker 1 tsk malen vitpeppar 3 msk finhackad eller pressad vitlök 3 msk torkad röd paprika eller en hel färsk 4 msk paprikapulver 1 msk chilipulver ½ msk rökt paprikapulver 1 ½ tsk malen kummin ½ dl vatten Manges Hot sauce. 1 kg högrev