Mala högrev recept

Högrev med quinoa & kantarellrisotto

Men högrev ska malas, eller långtid kokas. Och igår valde jag högrev. Min pappa brukar emellanåt slå på stort och laga hamburgare gjorda på malen högrev, och så gott det är
Köttbullar på högrev

Köttbullar på högrev

Högreven då, denna bör du alltså mala själv. Jag har gjort köttbullar ganska många gånger, sedan fick jag en idé om att göra det på nymald högrev, och då hände det saker
Du bara maler och maler

Du bara maler och maler

"Högrev till extra pris, då är det bara att passa på att köpa med sig hem, mala ner och slänga i frysen", precis så gick Håkans tankebanor här om dagen
Argentinsk chorizo

Argentinsk chorizo

Som nötkött använde jag välmarmorerad högrev. Det här är en variant av chorizo som är typisk för Argentina
Hembakat hamburgerbröd

Hembakat hamburgerbröd

Har ni inte provat att mala egen färs så våga prova, blir riktigt saftigt och gott. Vi brukar använda högrev till våra hamburgare
Lasagne bolognese, Per Morbergs recept

Lasagne bolognese, Per Morbergs recept

500 g köttfärs eller högrev att mala. 1Köttfärssås500 g köttfärs eller högrev att mala 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost att riva 10 lasagneplattor (gröna)
Smashburgare – Så här gör du

Smashburgare – Så här gör du

Utgå gärna från högrev (djup och god smak), och tillsätt eventuellt extra talg för den enkla vägen. Hittar man en bra bit högrevshjärta (chuck roll) kan det vara nog, då den brukar ha fin marmorering och vara fettinsprängd
Korv

Korv

Tänk på alla ingredienser och redskap ska vara mycket kalla, låt ingredienserna till korvmassan stå i frysen en timme innan det är dags att mala
Pannbiff med champinjonsås

Pannbiff med champinjonsås

I skåne är det väldigt enkelt att få blandfärs, fläskfärs eller på många ställen skinkfärs- här få man knappt tag på blandfärs så man får mala själv
Tryffelburgare eller Bistro Björn goes Jureskog

Tryffelburgare eller Bistro Björn goes Jureskog

Jag använde 1,5 kg högrev men anpassa mängden efter hur många ni är. 1,5 kg hängmörat högrev i bit. Såg programmet ”Världens bästa burgare” med Jureskog och tänkte att det där måsta jag göra
Klassisk kalops

Klassisk kalops

1 kg högrev. 1 kg högrev. Ser. Servera direkt ur grytan. I min värld är det bara den skånska kalopsen som tillagas med morötter - recept finns här på bloggen
Lasagne bolognese, Per Morbergs recept

Lasagne bolognese, Per Morbergs recept

köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
Salame Milano

Salame Milano

Till skillnad från till exempel fänkålssalamin så ska både kött och fett malas. Som nötkött använde jag välmarmorerad högrev
Glad midsommar med värmande gratäng

Glad midsommar med värmande gratäng

Mal högreven medelgrovt med köttkvarn. 1 kg högrev eller nötfärs av god kvalitet. 1 kg högrev eller nötfärs av god kvalitet
Gör din egen Kabanoss med Mange Schmith

Gör din egen Kabanoss med Mange Schmith

4 Ingredienser 5 meter lammfjälster (tarm från lamm som korven ska stoppas i) 1 kg högrev (fetthalt 10–15%) ½ dl ströbröd 1 msk salt ½ mst strösocker 1 tsk malen vitpeppar 3 msk finhackad eller pressad vitlök 3 msk torkad röd paprika eller en hel färsk 4 msk paprikapulver 1 msk chilipulver ½ msk rökt paprikapulver 1 ½ tsk malen kummin ½ dl vatten Manges Hot sauce. 1 kg högrev