Nästa steg var att väga upp (i mitt fall fläsk-)kött och späck, mala detsamma i den stora kvarnen, och därefter blanda samman de kryddor och det vin som skulle smaksätta korven
Eller dela humrarna, plocka ur köttet ur kroppen, klorna och leder. Lägg upp hummerköttet i portioner. I boken lades salladen under köttet, men jag gjorde tvärtom
Mängden fett är lite beroende på vilken korv man ska göra och hur fett köttet man använder är. Mal kött, späck, lök, chili, persilja och stjälkar på mellangrov skiva i köttkvarnen ner i en stor skål
Du behöver om du skall malaköttet själv en köttkvarn så klart. Om du får köttet malt av slaktaren så kan du klara dig på en bunke eller två, en rejäl spritspåse med rak tyll och diverse vispar och skedar
Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. 500 g vildsvinskött. 500 g vildsvinskött. Lägg svinfjälsterna i blöt i kallt vatten i ca 1 timme Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål
Kött. Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan
Mal kött, späck och sidfläsk på mellanskivan i din köttkvarn, ner i en skål. 500 g fläskkött eller vildsvinskött. / Anki och Håkan 500 g fläskkött eller vildsvinskött