Mala kött recept

Fläskfilé med hasselbackspotatis

Fläskfilé med hasselbackspotatis

En klassisk söndagsmiddag. Ingredienser till 2 portioner. 400 g fläskfilé. smör och rapsolja att steka i. salt och nymalen svartpeppar
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Eller dela humrarna, plocka ur köttet ur kroppen, klorna och leder. Lägg upp hummerköttet i portioner. I boken lades salladen under köttet, men jag gjorde tvärtom
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet. Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft
Göra egen korv

Göra egen korv

Mängden fett är lite beroende på vilken korv man ska göra och hur fett köttet man använder är. Mal kött, späck, lök, chili, persilja och stjälkar på mellangrov skiva i köttkvarnen ner i en stor skål
Svingott vildsvin

Svingott vildsvin

Detta gör det mycket enklare att mala. Vi sammanfattar så här, köttkonsumtion måste minska och av den bör vilt och närproducerat öka
Klassisk julkorv…

Klassisk julkorv…

Du behöver om du skall malaköttet själv en köttkvarn så klart. Om du får köttet malt av slaktaren så kan du klara dig på en bunke eller två, en rejäl spritspåse med rak tyll och diverse vispar och skedar
Rökt vildsvinskorv

Rökt vildsvinskorv

Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. 500 g vildsvinskött. 500 g vildsvinskött. Lägg svinfjälsterna i blöt i kallt vatten i ca 1 timme Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål

Dill och Smörmarinerad Hel Lax i Ugn

Jo, precis som när du steker el grillar kött ger benet mer smak till köttet.  Jag vet inte hur ofta jag får frågan vad ”man ska göra med laxen”
Rullader – en favoriträtt

Rullader – en favoriträtt

Jag gillar det eftersom jag låter rulladerna sjuda på spisen en bra stund för att köttet skall bli riktigt mört
Julskinka – Kajsa Wargs kryddskinka

Julskinka – Kajsa Wargs kryddskinka

Kött. Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan
Senaste smaksensationen bland korvarna

Senaste smaksensationen bland korvarna

Mal kött, späck och sidfläsk på mellanskivan i din köttkvarn, ner i en skål. 500 g fläskkött eller vildsvinskött. / Anki och Håkan 500 g fläskkött eller vildsvinskött
Mexikansk chorizo

Mexikansk chorizo

Stoppa in köttet i frysen. Mal köttet grovt. Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad
Salsiccia – stoppa egen korv

Salsiccia – stoppa egen korv

För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man malakött med salt dagen före korvmakeriet
Wokad fläskfilé med nudlar

Wokad fläskfilé med nudlar

Skär köttet i strimlor. Tillsätt sedan köttet och låt få lite färg. 400 gram äggnudlar. 1500 gram fläskfilé, kotlett eller karré