Addera mandelmjöl och kryddor och kör några varv i mixerna så att kryddorna blandar sig ordentligt. Lägg frön, dadlar och havssalt i en matberedare med knivar och mixa tills du får en smidig deg
Mal den oskalade mandeln i matberedare, blanda i sockret och späd med mjölken. Skär ett lock av bullarna, gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan
Bra att ha är en mandelkvarn eller matberedare/mixer som kan mala/mixa mandlarna. Annars rekommenderar jag att du gör dina mazariner på mandelmassa- Ersätt då sötmandlar, bittermandlar och socker i receptet nedan med 200 g mandelmassa
Mal mandeln i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det till mandelsmulet. 100 g mandel. 100 g mandel. Supergoda minicheesecakes med härlig jordgubbstopping och nötig botten
Lägg sötmandlarna och bittermandlarna i en matberedare eller mal dem i en mandelkvarn. Mandelmusslor är klassisk julkaka som görs i ovala veckade formar som liknar en mussla
Mal/mixa mandeln smått och häll ner den. Hacka löken smått eller kör den i matberedare. ½ kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i1 stora gula lökar3 klyftor vitlök1 dl mald mandel (jag använder mandelflarn som jag mixar med stavmixern)knappt ½ dl riven färsk ingefära½ kycklingbuljongtärning½ dl matolja½ tsk mald kanel1 msk mald koriander1 tsk gurkmeja1 tsk mald spiskummin1 tsk mald kardemumma½ tsk cayennepeppar1½ dl matlagningsyoghurt1 dl grädde2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)1½ msk citronsaft1½ msk socker½ tsk salt. 1 dl mald mandel