sätt på risvin, mirin vatten och palmsocker i en stor gryta, och koka upp. lägg i kycklingen och ingerfära, locket på och låt sjuda i ca 45-60 minuter ta bort grytan från plattan och låt kycklingen svalna i skyn. 80 gr malaysiskt palmsocker. 2 msk malaysiskt palmsocker
Nåja, här kommer grytan vi bjöd våra lunchgäster på. KIKÄRTSCURRY MED KOKOSMJÖLK, MAJS OCH BANAN2 dl kikärter, blötlägges och kokasolja1 msk spiskummin2 msk malaysisk curry1 msk paprikapulver½ tsk malen kanel2 grovhackade vitlöksklyftor1 cm finhackad färsk ingefära½ stor strimlad rödlök2 skivade morötter1 strimlat vitkålsblad1 burk kokosmjölk2 msk pressad citron½ msk Kikkomansojakorn av 1 majskolv (ta bort blasten, ställ kolven på högkant och skär av kornen)½ skivad squash½ skivad bananFräs kryddor, vitlök och ingefära i olja
Igår blev det en fyrklöver av asiatiska rätter. Alla blev riktigt bra och var förhållandevis lätta att göra även om de krävde lite planering, inköp och förberedelser
Chiliräkor på malaysiskt vis. Värma olivoljan i en gryta, fräs löken över låg- till medelvärme, tillsätt övriga grönsaker, vinet, saffran och tomaterna som du hackat upp i bitar