Riv mandelmassan och vispa samman med äggen. Värm 1 dl av vispgrädden i en liten kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. 400 g mandelmassa, riven. Botten400 g mandelmassa, riven 2 ägg 1 äggvita 100 g smör
En syrlig och god moussetårta med söt mandelbotten. ) Smidig tårta som kan stå färdig i frysen flera dagar innan den ska avnjutas, då den tas fram 30 minuter innan servering och garneras med passionsfrukt. Finriv 200 g mandelmassa och blanda samman med 1 ägg och 1 äggvita (spara äggulan till fyllningen). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. 200 g mandelmassa
Ni som själva bloggar vet att det tar ganska mycket tid, och emellanåt har jag faktiskt känt mig lite trött på alltihop och till och med funderat på att lägga av
En liten försmak av vår som gör att man längtar till sommaren. Riv mandelmassan fint. Häll moussen i formen på den kalla mandelbotten och låt den stå kallt i två timmar
Men ni får inte ta del av det receptet riiktigt än, imorgon kommer dock receptet på de små mini-äppelpaj-nuggetsen som fanns med i collaget i det föregående inlägget
Jag har tidigare provat att göra fyllningen av Dulce De Leche och senare av en farinkolasås, här provar jag att göra en kolasås av godiskolor och farinsocker bla
Häll över mandelbotten och låt svalna. Doften av ingefära, kanel, kryddnejlika och kardemumma är så underbara juldofter och det käns rent himmelskt när doften av det sprider sig i köket
Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta