Det roligaste är att det är så otroligt enkelt att göra eget och man behöver tillskillnad från de flesta av de färdigköpta produkterna inte tillsätta något mer än nötterna och salt efter smak
Mandelsmör eller hasselnötssmör är också otroligt gott att använda. Ju fler bilder som poppat upp på bloggar och instagram, desto mer sugen blev jag själv
Ibland när jag bakar utgår jag från tidigare recept som jag behöver uppdatera eller bakverk som jag tror kommer bli extra populära - men ibland bakar jag helt efter vad jag själv är extra sugen på
Erika rör ned mandelsmör på slutet för att göra grytan krämig och extra god. Själv följde jag Erikas recept till punkt och pricka, men något annat än jordnötssmör hade jag inte hemma så mandelsmör får jag addera en annan gång
Den här cheesecaken kommer jag göra mycket i sommar, riktigt frisk och fräsch. Jag blev inte helt nöjd med versionen jag gjorde på min födelsedag, själva cheesecaken blev lite för torr och botten var inte helt 100. 4 msk (60g) mandelsmör
Tid att samla i hop mig själv och dagen som gått. 4 msk mandelsmör. Mixa bananer, mandelsmör, agavesirap, 1/2 dl kakao samt ev 1 msk kokosolja i matberedaren tills de bildar en tjock chokladkräm. 4 msk mandelsmör
För att göra dessa godingar behöver du naturell tofu, pofiber, fiberhusk, mandelmjöl, mandelmjölk, mandelsmör, äggvita, stevia strö, kardemumma och kanel
*Byt ut jordnötssmöret mot mandelsmör eller hasselnötssmör. Tänker du inte äta den omedelbart så går det finfint att göra den på ofrysta, vanliga, mogna bananer
Banoffee Cheesecake med smak av choklad och jordnötssmör (jordnötssmör räknas egentligen inte som rawfood – vill du kan du byta jordnötssmöret till cashewsmör eller mandelsmör)