Jag har skrivit hur man gör tidigare men här kommer ett recept på exakt hur man gör och exakt hur mycket man ska ha av allt för att få ett underbart gott och krämigt mandelsmör
Det blev underbart gott och påminner lite om kola eller caramell i smaken. Detta är ett salt mandelsmör gjort på salta mandlar, blandat med smör/kokosolja och sötning (de salta mandlarna köper jag färdiga)
Gott alternativ till jordnötssmör. Mandelsmör är snabbt och lätt att göra. Knepet är att mixa länge. Mandlarna skall förstås vara blötlagda och torkade innan
Tillgång till matberedare med "S" kinivblad. Metod 1. Rosta mandlarna i ugnen på hög värme. Håll koll för det går fort från lagom till bränt, bränn dom inte
Tänkte söta lite med honung som man brukar göra men då kom jag på att jag ville testa söta med dadlar eftersom jag tycker att sättet dadlar sötar på är väldigt gott
Men nu tyckte jag det var dags för en ny uppladdning mandelsmör - och så gott det blev. Det var ett bra tag sedan jag gjorde nötsmör, för ärligt talat har jag varit sugen och osugen på andra saker än normalt
För detta blev faktiskt mycket gott. Vad sägs om banangodis med chokladmandelsmör som påskodis. först skivor av banan, därefter mitt chokladmandelsmör och sist choklad