Den rostade smaken av nötterna i smöret ger det en fantastisk karaktär som passar lika bra att använda i desserter som att ha i asiatisk matlagning, påmackan eller bara i sig självt på en tesked med en bit mörk choklad – mums
Jordnötssmör och banan är också asgott påmacka. Till det hade jag mitt glutenfria bröd som jag gjorde i helgen (recept HÄR), och på det hade jag mandelsmör och banan
Jordnötssmör eller mandelsmör toppat med skivor av banan är gott och mycket mättande. Satsa på ett par-fyra som tilltalar dig och prova dig fram till ett par favoritfrukostar
Montera ihop smörgåsen genom att först bre ut ett tjockt lager med mandelsmör. På en skiva grovt rågbröd möts både sältan och sötman från det asiatiska köket
Jag gör för det mesta min hummus på både tahini och mandelsmör. Jag vet att mandelsmör kanske inte alltid används till hummus men jag gillar det som bara den
Eftersom jag inte hade bakplåtspapper hemma så smörjde jag brödformen men mandelsmör. Igår fick jag inspiration från min vän Pischa på ett recept till frukostbröd som hon la upp på bloggen
Härom dagen åt jag en skål med kokosgröt som jag toppade med bär och en matsked mandelsmör. Påmackan. Nötsmör kan användas på så många sätt och idag tänkte jag dela mina favoriter
Eller varför inte toppa med lite mandelsmör eller nötsmör. Vissa upplever att de inte håller sig mätta tillräckligt länge på gröt – då kan man lägga till extra protein och fett till gröten (undvik att äta en extra macka)
Blev en del av mitt mellis idag tillsammans med rostad macka med mandelsmör och riven kokos. Detta är väldigt gott och speciellt nu när man kan sitta ute i solen på eftermiddagen
God morgon på er solstrålar. Till det en liten grov macka. Höll på kanske 6 minuter och det kändes som en bra start på dagen. Efter det blev det en supergod smoothie gjord på havremjölk, mandelsmör, kvarg, 1/2 banan, en kiwi och lite fryst mango