Men nötter/mandlar är så gott så jag öser gärna ner mycket. Jag använde rätt mycket mandel i mina, men givetvis kan man minska mängden mandlar till 100 - 150 g om man föredrar lite mindre tuggmotstånd. 1 tsk malen kardemumma. 1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kummin. 1 tsk malen kummin. Sommaren är väl ändå plockmatens tider. Till sommarens festligheter brukar vi duka upp en ordentlig buffé av olika maträtter från olika delar av världen
1 tsk malen ingefära. 1 tsk malen ingefära. Egentligen skulle ni förstås ha haft det här receptet tidigare, men eftersom jag inte uppfann min rulltårta förrän igår, så är det som det är
Fluffigt couscous med mandlar och granatäppelkärnor. Jag fick inte nog av att blanda ner goda saker till grytan så jag tillsatte även kikärtor och mandlar
1,5 tsk malen ingefära. 0,5 dl fint hackade mandlar. 1,5 tsk malen ingefära. 0,5 dl fint hackade mandlar. Så, jag är inte överförtjust i vanlig mördeg om jag ska vara helt ärlig
En trifle med fräscha äpplen, söt kolasås, knapriga karamelliserade mandlar, mjuk och len vaniljkräm som toppas med lite hyvlad choklad och ett äppelchip
Vetedeg30 g jäst 250 g mjölk 550 g vetemjöl [9 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 5 g malen kardemumma 120 g smör, rumstempererat 110 g strösocker [1,25 dl] 55 g ägg [1 st]
1 tsk kardemumma, malen. Värm mjölken till 30°. Lägg övriga ingredienser i en degskål och knåda tills degen är elastisk (ca 15 minuter i degblandare – dubbla tiden om du knådar för hand)