Tänk på att marsipan torkar snabbt – täck den gärna med lite plastfolie medan du gör dina kulor. Skär nougaten i små tärningar och lägg dem i kylen en stund så de stelnar
När man tar första tuggan så känner man den mjuka nougatenmed smak av kanel och kakao,sen kommer den krispiga mandeln och då njuter man för fullt och kan lova att man inte kan bara ta en
Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
Florsocker, att pudra med. Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. 2,75 dl strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Häll ut det i en liten fyrkantig form med bakplåtspapper i. Egentligen kallas den för winernougat men jag hade inte några mandelflagor hemma så det fick bli mandelkross istället
Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter. Det är lite olika moment att pyssla med och det tar lite tid men jag är SÅ nöjd
skållade lättrostade mandlar brukar jag göra en stor sats i början av. Nougat Montelimar, eller fransk nougat, får jag nog lägga till kategorin lite svårare julgodis att lyckas med
Fin (eller jag menar, du får inga exakta rektanglar, den ser helt enkelt hemgjord ut precis som sig bör) glänsande choklad fylld med gyllene, rostade mandelflarn och smak av himmelriket
Tänk på att marsipan torkar snabbt – täck den gärna med lite plastfolie medan du gör dina kulor. Skär nougaten i små tärningar och lägg dem i kylen en stund så de stelnar
Jag bloggar tyvärr inte så mycket som jag hade önskat, och jag har verkligen världens sämsta ursäkt – min dator är så fullknökad att jag får varningsmeddelanden hela tiden om att jag måste rensa, och när ska jag hinna sätta mig ner och göra det
Lägg äggvitorna i en köksassistent utrustad med visp. Nästa steg är att "torka" nougaten. Medan honungen och sockervattnet kokar upp vispar du äggvitorna
Det påminner lite om Wienernougat i smaken och är verkligen barnsligt enkelt att göra. Smält chokladen och nougaten tillsammans i ett vattenbad eller i en skål i micron
Hyvla nougaten tunt och lägg den ovanpå mandelmassan, lägg sedan på mandelmassan som ett lager till, avsluta med ett smörgåsrån och pressa ihop dem lätt