Koka upp socker och vatten i en kastrull. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Italiensk maräng tar längre tid än en vanlig eftersom du först gör en sockerlag och sedan vispar den kall vilket kan ta upp till en kvart eller ännu längre
Någon mer än jag som har ett instagram-flöde som svämmar över av recept med chokladbollar. Är egentligen emot såna här dagar som uppmuntrar till att äta mer socker för jag tycker att vi är tillräckligt bra på det utan att behöva särskilda dagar
Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. HÄR finns receptet på den. » Recept på mandel -och citronbotten med färska bär och italiensk maräng
Tillsätt strösocker till ägget och äggulorna. Tillsätt även strösocker till äggvitorna. (Jag vispar marängsmeten före sockerkakssmeten eftersom visparna måste vara rena och fettfria när man vispar maräng, men det gör inget om det är marängsmet på visparna när man vispar sockerkakssmeten, på så sätt slipper man göra rent visparna en extra gång
Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och ägg. Strö eventuellt på flagad mandel eller pärlsocker. Gjorde även dubbelt av receptet nedan och så la jag till 1tsk (dubbelsats) vaniljsocker i degen. 36 st50 g jäst150 g smör3 dl mjölk1 ½ dl strösocker½ tsk salt1 ägg11–12 dl vetemjölFyllning100 g smör, rumsvarmt250 g hasselnötskräm, t ex NutellaPensling & garnering1 äggGranering valfritt, jag använde mig av flagad mandelGår även att använda pärlsocker, sesamfrön eller liknande. 1 ½ dl strösocker