Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform. Lägg i mandlarna och rör om. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta mandlarna i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter
Här får ni ett supergott recept på madlar som man rostar i ugnen och sedan lägger till sockerlag. Tillsätt de varma mandlarna och rör TILLS vattnet dunstat och sockret vitnar och blir klumpigt
Rostademandlar med havssalt och lakrits. Häll mandlar, lakrits och salt i en stekpanna. 100 g mandlar. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp mandlarna på en bakpappersklädd plåt och strö lite extra salt på dem och rosta mitt i ugnen i 5 -10 minuter. 100 g mandlar
Vänd ner spenaten i de rostade grönsakerna och servera med korven och såsen. 2 dl kvarg 0,1 %1 1/2 msk senap1/2 msk honung65 g babyspenatSätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt. Häll ut betorna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter. Ta ut plåten och lägg på korv, lök, zucchini och mandeln, sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Låt en tom plåt stå med i ugnen under uppvärmningen. Den här gången testade jag att blanda ner lite torrostademandlar och torkade fikon i degen, en kombination jag tror skulle passa sig ypperligt till ostbrickan
Grovhacka den rostade sötmandeln. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med smält smör och tillaga dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de får en fin gyllenbrun färg
Rostade mandelflarn. Den konfiterade fläsksidan tar några timmar i ugn, men det är mest passiv tid. Återigen – hur kan något så simpelt bli så ädelt av nästan bara smör, värme och tid i ugn