Mannerström hummerfond recept

Hummersoppa och neandertalare

Hummersoppa och neandertalare

Eller som Leif Mannerström säger Kungen av soppor. Vi tog en hel hummer per person 1 stor eller 2 små schalottenlökar Smör att steka i 2 msk tomatpuré 3 msk hummerfond 4 cl cognac 2 lagerblad 1 l vatten 4 dl ekologisk laktosfri grädde Salt och svartpeppar från kvarn Eventuellt maizena eller potatismjöl eller arrowrot till redning. 3 msk hummerfond
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

-) Men när jag hittade det här receptet i en kokbok av Leif Mannerström som heter "Skaldjur" då tänkte jag direkt på mina krabbor, perfekt att använda sig av dom här
Nyårsmiddag

Nyårsmiddag

En ganska traditionell meny blev det och inleddes med en hummersoppa inspirerad av ett recept av Mannerström

Mannerströms förälskade kräftstjärtar

Smaka av med salt, peppar och hummerfond. Hummerfond koncentrat. Fräs kräftstjärtarna/tigerräkorna i smör på hörg värme så att de får lite färg