När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar. En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina
Dela den färdiga botten i två lika stora bitar och lossa bottnarna, från bakplåtspappret, med hjälp av ex-vis ett styvt tallriksunderlägg i plast som ”förs in under”
En riktigt enkel tårta som går snabbt att svänga ihop förutsatt att marängbottnarna är färdiga. När familjen växt sig lite väl stor brukar jag baka maränger, och nu sist gjorde jag marängbottnar efter detta receptet och lade dulce de leche och lättvispad grädde emellan och ovanpå samt pyntade med lite hyvlad mjölkchoklad
Receptet är lika enkelt som det är sött och gott, speciellt om du väljer att köpa färdigamarängbottnar kommer du undan med att bara vispa samman nutellafrostingen och montera samman tårtan
Låt marängbottnarna torka över natten, eventuellt längre, med ugnsluckan på glänt. När bottnarna är färdiga kan du lägga fyllning i form av glass, inlagd papaya, vispad sojagrädde, inlagda mandarinklyftor, riven choklad eller annat gott på dem