Marängen är klar och kan användas till exempelvis små maränger eller tårtbotten. Använder man det vassa skalet går gulorna lätt sönder och man vill inte ha någon gula i vitan om man ska lyckas med sin maräng
Vispa till en blank, styv maräng. 1Gör marängtoppen. 1Bred marängen toppigt på sockerkaksbotten. 1Lägg en tårtbotten på ett stort fat. 1Lägg på nästa tårtbotten och lägg på mer grädde och marinerade jordgubbar
Vänd ner marängen i massan. När tårtbotten är klar så sockra lite försiktigt ovanpå och lägg ett bakpapper ovanpå och vänd tårtbotten upp och ner på ett galler
Lägg upp första delen av tårtbotten på ett större fat och bred hälften av fyllningen över. Maränger. Dela de jordgubbar som du har kvar och fördela dem över tårtan varvat med maränger, hela eller krossade
Jag gjorde tårtbotten och fyllde den på helgen, frös in och tog upp den på morgonen två dagar innan den skulle serveras (då hinner den bli lite mer saftig än om man serverar den nyfylld (har en tendens att bli lite torr då)
Maräng. Marängen. Bred över marängen och strö på. Maräng. Det finns 2 tårtor som sambon tokgillar den ena är Budapestrulle och den andra är just denna tårta, Herrgårdstårta eller Glömmingetårta, Herrgårdstårta, Marängtårta, Margaretatårta och Brittatårta som den också kallas för. Perfekt tårta om man är många som skall äta då det då bara är att göra 2 långpannor med tårtbotten och lägga ihop med grädde och valfri fyllning emellan
Gör man tårtan i runda formar får man en rund tårta, varje form ger en tårtbotten. Gör du tårtan i långpanna så får du en rektangulär tårta (man delar marängen på mitten och lägger i två lager)