Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall. Bred marängsmörkrämen runt om tårtan. Vispa äggvitor och socker poröst tills marängen är 65 grader. 3 lager färdiga tårtbottnar
Du kan gärna göra tårtbottnarna några dagar/veckor tidigare och frysa in den. Tårtan är täckt med mango- och passionsfuktsgelé och kanterna är täckta med italiensk maräng som jag bränt av med en brännare
Jag fyllde tårtan dagen innan och använde färdiga tårtbottnar den här gången. Maränger. Dela de jordgubbar som du har kvar och fördela dem över tårtan varvat med maränger, hela eller krossade
Ställ formen åt sidan och vispa marängen. Marängbotten. Bred marängsmeten ovanpå mandelbottnen och grädda i ugn på 175 grader i ca 25 - 30 minuter, eller tills marängen har fått fin färg
mörk choklad, chokladsås, maränger etc att toppa medGör så här. Man kan, som här, välja att ha tre tjockare tårtbottnar eller att ta två och dela för att istället jobba med fyra tunnare
Fortsätt vispa marängen kraftigt tills den blivit sval och tjocknat. Jag har länge varit sugen på att testa att göra den populära nakna tårtan så när det var dags för mors dag passade jag på
Chokladmarängsmörkräm. Skiva av toppen av tårtbottnarna så att de är platta och inte välvda. Ta bunken från värmen och vispa till en fast och rumsvarm maräng
Citronmarängsmörkräm. Skiva av toppen av tårtbottnarna så att de är platta och inte välvda. Ta bunken från värmen och vispa till en fast och rumsvarm maräng