Vänd ner resten av sockret och mandeln. Marängbotten. Servera med bär och mandelflarn. 1 dl mandel. Vispa äggvitorna till en hård maräng med 1 dl av sockret
En glasstårta med Daim och med marängbotten slinker ner lätt som en plätt till efterrätt. Vänd försiktigt ner mandeln med slickepott och häll sedan ner smeten i en form med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten
CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Rör ihop florsocker och malen mandel (använde matberedaren, skalade inte mandeln innan). Bred på som första lager på tårtan och lägg på en mandelbotten
Gör en foliering och sätt fast runt marängbotten. Hacka dajm eller mandel och choklad. Marängbotten. 2 st dubbeldajm eller 1 dl hackad mandel + 50 g hackad choklad
Och jag kan tänka mig att jordgubbarna kan bytas ut mot annan frukt eller bär efter säsong eller uteslut bären helt och servera endast med rostad flagad mandel
Marängbotten3 äggvitor1,5 dl strösockerGör såhär. 6 Stjälp försiktigt upp marängbotten och låt den kallna. 3 Lägg marängbotten ovanpå och bred ut resterande mockakräm. 7 Dekorera tårtan ytterligare med hackad choklad, chokladkaffebönor, cocktailbär, skållad hackad mandel eller skuren pistagemandel
CocktailbärLägg en klick smörkräm på fatet eller tårtbrickan som tårtan ska stå på, detta för att den nedre marängbotten ska stå still och inte glida runt
Marängbotten. 1 dl mandel. När jag var i USA så bakade jag denna tårta till släkten. Idag bakade jag om den till jobbet som jag hade lite kaffe på förmiddagen för de som jobbade