Häll ut smeten på mitten och ta sedan en slickepott eller kniv och bred inifrån och ut, var försiktig eftersom det fastnar och det är lätt att smorda och bröade från formen släpper och följer med
Om marängen får svalna sakta så går den inte sönder lika lätt när man lossar den från pappret. Den här tårtan har varit min favorit-tårta ända sen jag var liten
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt smör, gräddmjölk och vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en väl smord långpanna 30x40 cm (eller på ett bakplåtspapper)
Lägg bakplåtspapper på en plåt (gärna teflonbakplåtspapper så tårtan släpper lättare). -) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter
När marängerna lossnar lätt från pappret så är de färdiga. Mårtenssons marängbakelse/marängtårtaEnkla maränger, eller marängbottnar1 dl äggvitor, ca 3 st1½ dl sockerSlå vitorna i en skål, absolut torr och helst inte en plastskål
Vispa resten av grädden lätt. På Isaks examensfest i fredags gjorde jag den här äggfria tårtan som blev supergod, så Ida har redan önskat sig den till sitt kalas
Vispa äggulorna lätt. Jag använde den som fyllning i en marängtårta tillsammans med vispad grädde. Ja, jag fortsätter väl där jag slutade - i rabarbernas förtrollade värld
En seg och härlig marängtårta slår aldrig fel och så är den så lätt att göra också. För att piffa till grädden lite kan man blanda i lätt mosade bär som hallon, blåbär, banan eller som här, rabarber