Servera medglass och resten av jordgubbarna. Lägg på andra botten och bred även den med grädde. Lägg på jordgbbar och dekorera med hyvlad eller riven choklad
Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Sikta över kakao och servera med marinerad frukt. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en rund form, ca 23 cm i diameter. Låt glassen stå i frysen i minst 4 timmar
Dekorera med hjärtan och silverkulor. Mixa vaniljglassen och jordgubbarna. Stryk hälften av glass- och jordgubbsblandningen på den ena marängbottnen, lägg sedan på den andra bottnen och stryk på det sista av blandningen
De är lätta att göra och går att variera dessa i olika smaker och fylla de med vad man gillar så som glass,mousse,frosting,smörkräm,ganache,nutella,jordnötssmör och mycket mer
Låt marängbottnarna torka över natten, eventuellt längre, med ugnsluckan på glänt. När bottnarna är färdiga kan du lägga fyllning i form av glass, inlagd papaya, vispad sojagrädde, inlagda mandarinklyftor, riven choklad eller annat gott på dem
Marängtårta. Servera i stället bären med en klick mascarpone, crème fraîche, glass eller grädde. Basilikan kan bytas ut mot mynta om man vill och marsalavinet kan ersättas med något annat sött dessertvin, sherry eller rent av en god balsamvinäger
Mammas marängtårta ala Tårtparadiset. På med den andra bottnen, glass, grädde och jordgubbar. Mamma gjorde alltid denna tårta med jordgubbar till skolavslutningen så inget ger mig mer sommarkänsla