Margareta recept

Margaretas äppelkransar

Margaretas äppelkransar

raskdeg. Värm mjölken till fingervarmt. Blanda mjölken med resten av ingredienserna och låt jäsa i 1 timme
Margaretas potatissallad

Margaretas potatissallad

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Gärna i förväg så potatisen hinner kallna. Skär paprika och gurka i valfria bitar
Grattis Margareta

Grattis Margareta

Koppen jag valt till Margareta väcker minnen från mitt tidigare arbete. på en dagverksamhet för äldre. En kopp som i sin tur väckte gästernas minnen
Margaretas marängbakelser

Margaretas marängbakelser

Vispa ihop äggvitor, socker och vinäger i en stor bunke. Ställ bunken över sjudande vattenbad och vispa tills temperaturen är 65°
Margaretas franska galette

Margaretas franska galette

Smula ner jästen i en skål, rör ut i vattnet. Rör rumsvarmt smör, socker, ägg, citronskal och salt, smidigt i en bunke
Margaretas chokladcheesecake

Margaretas chokladcheesecake

Mixa kakorna till smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i 12 formar. Använd gärna i ett muffinsbleck
Margaretas tomatsill

Margaretas tomatsill

Vattenlägg sillen över natten. Rensa sillen och filea den. Den ska ha en svag sälta. Hacka löken och lägg den med sillfiléerna i en glasburk
Margaretas franska galette

Margaretas franska galette

Smula ner jästen i en skål och rör ut den i vattnet. Rör rumsvarmt smör, socker, ägg, citronskal och salt och smidigt i en bunke
Margareta Sjödin

Margareta Sjödin

på omslaget av Memories of Sweden så är Margareta Sjödin med. Men titta. Redan 1969 gjorde hon succé i TV PARTAJ som ”dum blondin” hon skulle berätta en rolighistoria men fick en hink vatten över sig ,tittade in i kameran och sa -Har jag gjort bort mig nu igen
Marängvulkan till Margareta

Marängvulkan till Margareta

Härom dagen fick jag tips på en makalöst god tårta av min kolonigranne. Med maräng, jordgubbar och lemon-curd, det låter så gott att jag nästan började drägla när hon gav mig receptet
Citrontårta till Margareta

Citrontårta till Margareta

Arbeta samman alla ingredienserna till bottnen och lägg degen kallt 1 timme. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter