Marinader kött fläsk recept

Fläsk Vindaloo som i Goa

Fläsk Vindaloo som i Goa

Låt pannan bli varm och tillsätt köttet. Så därför tänkte jag laga lite fläsk vindalo som den oftast tillagas i Panaj, dvs utan både tomat och yoghurt
Bulgogi på fläsk - Daeji Bulgogi

Bulgogi på fläsk - Daeji Bulgogi

Jag vill helst ha mycket fett i köttet så gör ofta denna på karré. Bulgogi kan självklart göras på annat protein än nöt, fläsk går alldeles utmärkt
Carnita - taco med fläsk

Carnita - taco med fläsk

Ta köttet från marinaden och stek köttet så att det får färg. fläskkarré. Häll sen över marinaden och Coca colan såatt det täcker köttet
2 olika Marinader

2 olika Marinader

Marinader till Grillsäsongen Marinerat kött till grillning är väldigt gott. Men det är också ett bra sätt att öka hållbarheten på färskt kött
En omogen sallad (och lite kött)

En omogen sallad (och lite kött)

Ni som av olika orsaker inte gillar fläsk kan med fördel använda kycklingbröst. Grillade fläskkotletter med mangosallad (2 pers) Börja med att marinera de två kotletterna - det tar 2 timmar
Dovhjort och fläsk grillades vid premiären

Dovhjort och fläsk grillades vid premiären

Ta upp ur marinaden och torka ev av köttet något. Grillat dov och fläsk med rödbetsgratäng. Grilla över glöden tills köttet fått fin färg, sedan indirekt och med en termometer
Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse. Fräs lite snabbt och lägg sedan ner köttet i stekpannan
Pad thai

Pad thai

Skiva köttet tunt, dela broccoli i små buketter, skiva moroten tunt och finhacka chilin. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja. När det ryker om oljan, lägg i köttet och fräs i 30 sekunder. 500 g fläskytterfilé
Fläskfilé med ädelost

Fläskfilé med ädelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Urgod fläskfilé gratäng med ädelost
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form