2 msk honung. 2 msk honung. 0,5 dl olivolja 0,5 dl äkta soja 1 tsk grillkrydda eller 0,5 tsk salt och 0,25 tsk malen svartpeppar eller 0,5 tsk chilipeppar och 1 krm svartpeppar och ev
Skåra helst kycklingen innan så marinaden tränger in i köttet. Jag mixade helt enkelt ihop en färsk mango med en burk matyoghurt och en ½ burk creme fraiche, tillsatte en klick mango chutney, ca 1 msk flytande honung, salt och peppar. ca 1 msk flytande honung
det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Nu har jag testat tre olika köttsorter till pulled beef. Marinering till pulled beef kan man variera i det oändliga men ett trevligt tips är att tillsätta lite sötma, det kan vara en nypa socker eller lite honung eller som jag gjort här – ketchup
Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer. Ta ut köttet från kylen ca 1 timme innan grillning så att det kommer upp i rumstemperatur. 1 kg nöt- eller lammkött. 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond. 1 msk honung
Tillsätt fläskkarrén och vänd runt marinaden så att den täcker köttet runt om. Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar
Men den kan säkert fungera på andra typer av kött/kyckling också. Blanda ihop ingredienserna och lägg i en tallrik eller i en påse och låt köttet marineras, helst över natten